Gezocht: Donateurs voor (g) eenverdienergezinnen

Stichting kleine steun wil graag een schakeltje zijn om opgroeiende gezinnen waarvan één of géén ouder een betaalde functie heeft te steunen.

Hetzij doordat de vrouw huismoeder is en/of dat er kinderen met een beperking zijn, en/of het kan voorkomen dat de man afgekeurd is voor een betaalde functie. Allerlei omstandigheden doen zich voor. Daarbij stimuleert de overheid vrouwen te werken, worden eenverdieners financieel benadeeld en niet begrepen. De maatschappelijke druk wordt groter en financiële zorgen kunnen groot zijn.

Het woord ‘huisvrouw’ komt vele malen in de Bijbel voor. Lees ook de roeping van de vrouw in Titus 2:4-5 en de citaten uit het boek Met vreugde vrouw zijn – door Ingrid Trobisch:

‘Geen enkele vrouw hoeft zich er voor te schamen te zeggen, dat ze ‘alleen maar’ moeder of huisvrouw is. Integendeel, ze mag daar trots op zijn en weten, dat zij door van die baan buitenshuis af te zien aan haar kind of kinderen en aan de maatschappij als geheel, een onschatbare dienst bewijst… Laat ze bedenken dat de periode waarin ze zoveel zorg aan het kind geeft .. een beslissende betekenis uitgaat voor het toekomstig leven van haar kind.’

‘In Titus 2:3-5 lezen we Paulus’ instructies voor oudere vrouwen om te onderwijzen wat goed is, de jongere vrouwen te leren voorzichtig te zijn, hun mannen en kinderen lief te hebben, matig te zijn, kuis te zijn, het huis te bewaren, goed te zijn, hun mannen onderdanig te zijn opdat het Woord Gods niet gelasterd wordt. Als dit woord serieus genomen wordt, kan het verstrekkende gevolgen hebben. Een daarvan is dat moeders zich competenter en completer voelen. De jongere vrouw heeft iemand om haar aan te moedigen en haar te bevestigen in de uitoefening van het mooiste beroep van de wereld: dat van ‘mensenmaker’! 

Steun deze gezinnen en help mee, geef uw gift. Klik hier om te doneren o.v.v. eenverdienergezinnen.

Een bijkomend feit is dat er diaconieën zijn die hun roeping in deze niet verstaan of hoge voorwaarden stellen. Vanaf deze plaats dan ook een oproep aan diaconieën om gezinnen te steunen, zodat moeders niet genoodzaakt zijn om een baan te vervullen.